Iiris muuttaa pois

Asiakaspalaute

10-vuotias koirani Iiris sairastui nisäkasvaimiin jouluna 2016. Kasvaimet levisivät vauhdilla, ja heinäkuussa ne olivat edenneet syöväksi nisistä vatsaan. Alusta alkaen minulle oli selvää, että Iiristä ei leikattaisi. Heinäkuun lopulla Margit haastatteli Iiristä, koska se olisi valmis lähtemään Valoon. Iiris halusi vielä elää hetken. Tämän jälkeen Iiris eli puolitoista viikkoa kotonani saattohoidossa säännöllisen kipulääkityksen avulla. Päivää ennen kuolemaansa Margit laittoi hoidon, joka vei kivut pois (koska kipulääkitys ei enää auttanut) ja kertoi Iirikselle mitä tulee tapahtumaan, kun vien sen lopetettavaksi seuraavana päivänä eläinlääkärille. Margit oli suurena apuna ja tukena suruni sekä luopumiseni keskellä. Erityisen kiitoksen hän saa avusta, jonka hän antoi Iirikselle.

Kävin Margitilla meediotulkinnassa, jossa Iiris tuli kertomaan mitä sille kuului. Iirikselle kuuluu tietenkin hyvää! Mitä muutakaan, kun pääsee Valoon? Keskustelumme sisältö jääköön minun ja Iiriksen väliseksi, mutta yhden pätkän keskustelusta jaan teidän kanssanne. ”Äidille tassua. Rakastan aina.”

Kuva: Linda Bondestam

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.