Punatulkku

Kesken talvisen päivän ja pyryn punatulkku oli lentämässä ylitseni. Juuri siinä hetkessä tuulenpuuska lennätti linnun päin sähkölinjaa ja siihen osuttuaan tajuton lintu tippui kaaressa lumihankeen noin neljän metrin korkeudesta. Poimin elottoman oloisen linnun käteeni ja menin katokseen tutkimaan tilannetta. Linnun raajat ja sulat olivat levällään. Lintu alkoi heräillä ja se sätki puoliksi kyljellään. Minusta oli epävarmaa, jäisikö se eloon.

Soitto Margitille selvitti asian. Lintu sai pikaisen hoidon saatesanoina: ”Pari minuuttia ja se lentää taas.” Se alkoi heti virota ja nousi tuskaisesta kylkiasennosta jaloilleen. Lintu värisytti siipisulkiaan erikoisessa rytmissä. Sulat asettuivat silmieni edessä lentokelpoiseen asentoonsa ja lintu sai normaalin ryhtinsä takaisin. Hetken päästä se jatkoi matkaansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.