Kaunis ihminen

Enkelin Esiliina vieraili Ikaalisten kirkossa sunnuntaina 9.9 pidetyssä Kaunis Ihminen -hyväntekeväisyyskonsertissa. Tämänkertaisella konsertilla kerättiin varoja nuorten huumekuntoutuskodille, Villa Hockeylle. Konsertissa esiintyivät yhtyeet kls. ja Peter Joukahainen trio. Lopussa oli Tommy Hellstenin puheenvuoro.

Tommy Hellsten on kirjailija, luennoitsija, terapeutti ja teologi. Itse hän luonnehtii itseään ammatti-ihmettelijäksi. Tässä muutamaan virkkeeseen tiivistettynä viisauksia, joita Hellstenillä oli meille jaettavana läsnäolon taidosta:

Kiireistä ihmistä ohjaa pelko. Pelokas ihminen yrittää hallita elämäänsä. Kiireinen ihminen kadottaa kosketuksen sisimpäänsä ja hän tavoittelee täyttymystä ulkoisista seikoista, kuten hyväksytyksi tulemisesta ja saavutuksista. Kiireinen ihminen ei voi koskaan saada tarpeeksi sitä, mitä ei tarvitse. 

Läsnäolevaa ihmistä ohjaa rakkaus. Läsnäolevan ihmisen ominaisuuksia ovat hiljaisuus, hitaus ja valppaus. Valppaus on herkistymistä oman sisimpänsä liikahduksille ja intuition äänelle. Ollakseen läsnä ihmisen pitää olla riittävän rohkea pysähtyäkseen ja kohdatakseen avuttomuuden tunne. Läsnäoloon harjaantunut ihminen ymmärtää, että kaikki on hyvin.

Läsnäolevalle ihmiselle vastoinkäymisetkin ovat juuri oikeita, niitä mitä tarvitaan opettajiksi tähän hetkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.