Voimaeläimet

Apina

Kuva: Margo Tanenbaum / Pixabay

Apina on notkea pelle, oikea taituri ja äänekäs sirkustelija. Viisas, ovela ja voimakaskin on. Heilahtaa kevyesti liaanilla puusta puuhun kuin pieni Tarzan. Apina on laumaeläin ja perhekeskeinen, näyttäen rakkauttaan. Apinat nyppivät ja siistivät toisiaan, putsaten toukat karvoista. Ne syövät hedelmiä, lehtiä, pähkinöitä ja hyönteisiä. Apinoille reviiri on tärkeä. Tulee huutoa ja tappelua jos vieras apina tulee sinne.

Apinalajeja on paljon. Simpanssi on monelle se söpö apina. Ne ovat uskollisia laumalleen. Jos hoitaja on saavuttanut luottamuksen, apina on uskollinen myös ihmiselle. Apina temppuilee, on viisas ja oppii helposti, jos vaan huvittaa. Takertuu hoitajaansa, kaivaten jos ei näe ystäväänsä.

Olet notkea ja hyppelehdit kevein askelin päiväsi. Liikunnasta pidät paljon, koska et voi olla pitkään paikallasi. Ystävät ympärilläsi olet tyytyväinen ja onnellisimmillasi. Sinuun ei saa kiinnittyä tai pitää omanansa, sillä muutoin ahdistut ja tulet levottomaksi. Vapaa suhde on sinun juttusi. Voit liidellä siellä täällä vapaana, tutustuen mahdollisuuksiisi, mutta kun luotat yhteen ihmiseen, haluat miellyttää häntä. Takerrut aina enemmän ja enemmän. Kaipaat jos et näe häntä. Olet silloin surullinen luullen että sinut on hylätty. Pidät siitä, että se yksi on aina sinulle läsnä. Silloin kaikki hyvin. Et vaadi muuta kuin silityksiä ja läsnäoloa.

Hanhi

Kolme hanhea seisoo rinnakkain hiekkatiellä. Kunkin kaula on ojentuneena yläviistoon.

Kuva: skeeze / Pixabay

Hanhi on tietoinen pitkästä kaulastaan, jonka kanssa se kurottelee uteliaana ylöspäin nähdäkseen korkeammalle. Kun sille päälle sattuu, määräilee ja puolustaa kovin asiaansa, mikä se ikinä onkaan. Kaipaa kavereita ympärilleen eikä viihdy yksin. Tykkää elää vapaana pihapiirissään ja pysyä selvillä mitä missäkin on meneillään, utelias kun on.

Haluat olla pää pystyssä näytillä, kun se kaula on niin pitkä. ”Minä täällä, näkyykö?” Vaikka viihdyt ihmisjoukossa, olet silti oma yksilösi, etkä siedä tungettelua tai ahdistut ja tuot sen kuuluvasti ilmi. Sinussa on kauneutta, jolla saavutat paljon osaksesi.

Hirvi

Hirvi, jolla on komeat sarvet, makaa loivalla rinteellä.

Hirven voimia ovat päättäväisyys, voimakkuus ja uteliaisuus. Ylvään hirven kruununa ovat sarvet. Se on vahva mutta pelokas ja on tietoinen voimistaan, muttei luota niihin. Ylväyttä ja kykyjä olisi vaikka millä mitalla, mutta hirvi pitää ne arkuuttaan piilossa.

Voimaeläimen neuvo:

Tuo piilossa olevat kykysi ja voimasi esiin, niin kykenet mihin vaan. Yllätät vielä itsesikin!

Karhu

Karhuemo seuraa vierestä, kun kaksi pentua painiskelevat metsässä keskenään.

Karhu köntystelee menemään, on kankea, paksu ja toisten mielestä söpökin. On kuitenkin tarvittaessa nopea. Kiipeää vaivatta puuhun. Ja notkea on, vaikkei uskoisi. Kesällä nauttii elämästään syöden marjoja, kalaa ja muita luonnon antimia. Painii ja leikkii toisten karhujen kanssa. Syksyllä, kun on tankannut itsensä täyteen ruokaa, menee talviunille peittäen pesänsä ja itsensä uppeluksiin havuilla ja lehdillä. Horrokseen käydessään tarvitsee rasvaa kehoonsa kestääkseen talven yli ilman ruokaa. Keho kuluttaa ruoan talven aikana. Herää taas keväällä nälkäisenä samaan iloon: ruoka ja leikki odottaa.

Sinun kankeutesi tai hitautesi on vain kulissia. Olet nopea käänteissäsi ja ehdit moneen paikkaan päivässäsi. Ulkokuoresi vain hämää. Kesäisin olet vauhdissa kokien ja nähden paljon. Talvi kun koittaa, olet kankea, hidas, koko ajan väsyttää, eikä huvita mikään. Siis olet kesän ihminen. Nautit lämmöstä, syöden terveellisesti vaikkapa marjoja. Näet ystäviäsi taajaan tahtiin, tärkeitä kun ovat sinulle. Aktiviteettiä riittää, elät täysillä. Kesä kun on sinun juttusi.

Kauris

Kauris katselee kohti metsikön reunassa..

Kuva: Lubos Houska / Pixabay

Kauriin ominaisuuksia ovat hentoisuus, kauneus, arkuus, liikakin säikkyys ja reviiritietoisuus. Kauris voimaeläimenä ei tue vahvuutta, vaan herkkyyttä. On epävarma oman itsensä suhteen. On kiltti, mutta myös vihaisuutta löytyy vaaran uhatessa. Pelkoja on paljon, kokee turvattomuutta, mutta on silti levinnyt ihmisten alueelle helppoa ruokaa saalistaen. Kun sille päälle sattuu, osaa myös aukaista suunsa ja puolustaa reviiriänsä, eli itseään, tai asuinpaikkaansa.

Voimaeläin viestittää, että sinussa on vaikutteita kauriin kauniista kehon kielestä ja liikehdinnästä. Samoin piilossa olevaa voimaa. Olet hyvä ja herkkä juuri noin. Anna voimasi ja varmuutesi näkyä enemmän, niin sinut huomataan.

Kirahvi

Kuva: Christine Sponchia / Pixabay

Näen kaiken. Saan hyvää tuoretta ruokaa, sillä kaulani on pitkä ja yletyn korkealle. Ei tarvitse tapella ruuasta. Yksin saan olla siellä puun latvassa syömässä lehtiä. Syön vähän hedelmiäkin.

Olen komein ja korkein, ajattelee varmaankin kirahvi. Arka eläin olen ja säikähdän helposti. Lauma on minulle tärkeä. Ja kilttihän minä olen. Kiinnyn myös hoitajaani, johon luotan, tosin siihen minulla menee kyllä vähän aikaa. Mitä pitempi kaulani on sen komeampi olen. Ainakin tytöt tykkää. Voittaja on se, jonka kaula on pisin. Me emme pidä minkäänlaista ääntä. Puhinaa vain. Jos joku uhkaa, olen vaarallinen ja puolustan itseäni korkealta ja kovaa.

Oletkohan pyrkivä korkeammalle ja korkeammalle elämässäsi? Ei riitä tavallinen, vaan enemmän. Haluat nähdä sitä mitä eivät muut havaitse. Tiedät kykysi ja kauneutesi. Olet arka sisältä ja ulkokuoresi pettää. Hiljaisena sinusta saa etäisen ja ylpeän kuvan. Kun löydät ystävän johon luotat, pidät siitä kiinni. Se on sinulle tärkeää ja muita et tarvitse. Sinussa on myös sisua ja voimaa jos sitä tarvitaan. Olet upea, ryhdikäs näky suoran selkäsi ja pitkän kaulasi kanssa. Sinut nähdään. Olet erottuva yksilö.

Käärme

Kuva: winterseitler / Pixabay

Käärme liikkuu puissa, maassa, vedessäkin. Käärmeitä on monia lajeja tappavista vaarattomiin ja siltä väliltä. Niillä on monia kauniita väri- ja kuvioskaaloja. Käärme syö harvoin ja pärjää syömättä noin kuukauden ajan. Se nielaisee ruokansa ja sulattelee sen. Käärme luo nahkansa, muuten se kiristää. Paistattelee lämmössä mielellään, mutta kosteuskin olisi hyvä välillä. Lajien koot vaihtelevat paljon. Osa on vaarattomia ja osa tappavan vaarallisia. Moni pelkää käärmeitä, emmekä tiedosta mikä on vaarallinen tai vaaraton. Käärmeet ovat pitkäikäisiä.

Olet notkea. Liikut sekä vedessä että maassa. Pääset myös kiipeämällä korkealle, kuten puuhun. Toimit hitaasti mutta varmasti. Liian lähelle ei tarvitse tulla, koska et pidä siitä. Olet niin utelias, että kun tartut toimeen, että unohdat syödä. Syöt sitten joskus, vasta kun nälkä huutaa. Ei se ole niin tarpeellista, kaikki muu menee edelle.

Lämpö ja lötköttely: se on ihanaa, siihen pysähdyt kyllä. Kylmästä et pidä. Olet herkkänahkainen. Rasvaa kuluu, kun tunnet että kuiva iho kiristää. Säteilet vahvuutta ja voimaa. Sen tuntevat kyllä muutkin. Voimasi pelottaa toisia. Elät pitkään voimasi turvin. Elämäsi mutkittelee ja se on rikasta. Ehdit kokea monia asioita. Ihmisiä tulee ja menee.

Lehmä

Valkoinen lehmä syö ruohoa.

Kuva: ADD / Pixabay

Lehmä on lempeä ja onnellinen aina märehtiessään ja lypsyn jälkeen. Siinä ne, lehmän onnen avaimet. Se nauttii seurasta, yksin on hyljätty olo. Kiintyy isäntäänsä. Ruoka on A ja O lehmälle. Se rakastaa märehtiä ja muussata. Saa turvatun olon tutussa navetassa, jossa on tuttu ruoka ja kaverit. Laitumelle päästessään ottaa kaiken irti elämästä. Ruoka on tuoretta ja saa syödä jatkuvasti. Nam! ”Elämä on ihanaa”, miettii lehmä.

Nautit pienistä asioista. Ystävät ovat tärkeitä. Et kaipaa mitään erikoisuuksia. Kaikki on hyvin, kun on koti, ruokaa, lämmintä ja ystäviä.

Voimaeläimen neuvo:
Älä märehdi asioita liikaa tai liian monesti. Päästä asiat pois mielestäsi, kun olet käsitellyt ne.

Leijona

Kuva: Alexas_Fotos / Pixabay

Leijona on komea kuningas eläinten joukossa, varsinkin uros: mikä harjas, mikä mahtavuus, mikä komeus. Tiedostaa voimansa ja komeutensa. Ärjähtelee ja komentelee välillä tietysti leppoisanakin ollen. On nopea, ketterä, vahva, hurja. Saa kiinni saaliinsa lähes aina nopeasti ja helposti. Emo on tarkka poikasistaan huolehtien niistä hyvin äidillisesti. Uros ei ota niin vastuuta pienistä pennuistaan. Lungisti vähän leikkien pienten kanssa niin kauan kuin huvittaa ja hetken päästä loppuu kiinnostus. Mieluummin huilaa ja tarkkailee kauempaa. Tappelee reviiristään toisten leijonien kanssa. Vahvin voittakoon ja saakoon kunnian laumassa.

Olet ylväs, näyttävän näköinen ja tiedät sen. Äänesi on niin voimakas, että puhuessasikin sävy on kova. Vaikkakin olet sisältä pehmeä, näytät itsestäsi hurjan ja vahvan kuvan. Lapsistasi huolehdit hyvin opettaen heille käytöstavat. Työssäsi pidät todella sitkeästi puolesi, koska tiedät olevasi oikeassa. Et tingi yhtään, etkä anna periksi. Pidät loppuun asti päätöksesi, mikä se sitten liekään. Rauhassa ollessasi venyttelet, olet todella läsnä, loikoillen ja nauttien siitä. Rauhoittuessasi olet hyvää seuraa.

Norsu

Norsu kuvattuna edestäpäin.

Kuva: Albert Dezetter / Pixabay 

Norsu on kaunis isoine korvineen ja kärsänsä on komistus. Se on iso ja laiska eläin. Ei ole yksineläjä, vaan ryhmässä on mukavampaa. Pitää vedestä ja voi piehtaroida siellä loputtomiin. Kun vaara kohtaa, se kiljahtelee varoittaen muita. Suojelee poikastansa tarkkaillen, missä se milloinkin menee. On huolehtiva äiti. Oppii kouluttajiltaan asioita ja temppuja ja on tottelevainen, mutta jos sattuu hermostumaan, on todella vaarallinen talloen kaiken alleen. Nauttii hitaasta ja rauhallisesta ympäristöstä vaihtaen paikkaa, kun on saanut haluamansa. Liikuskelee hitaasti kohti parempaa ruokapaikkaa palatakseen taas samoille alueille. Norsu on ison kokonsa takia näyttävä eläin, josta monet pitävät.

Olet näyttävä ilmestys ja monet kyllä huomaavat sinut. Viet ja saat tilaa, missä sitten oletkin. Olet kiltti, vaikkakin omaa tilaa tarvitseva. Viihdyt ihmisjoukossa tiettyyn pisteeseen asti, kunnes yhtäkkiä saat tarpeeksesi ja lähdet vihastuksissasi: pois alta! Sitten rauhoitut nopeasti, kun saat omaa tilaa edes hetkeksi. Kaikki on taas ok. Jos koukuttaudut johonkin uuteen, opit nopeasti nauttien onnistumisestasi. Sinusta pidetään ja saat ihmiset puolellesi herkästi. Hurmaat ulkonäölläsi.

Pöllö

Pöllö lentää kohti hämärällä niityllä. Taustalla näkyy tumma metsän reuna.

Kuva: Petr Elvis / Pixabay

Pöllö nuokkuu päivät puun oksalla. ”Älkää häiritkö. Nukun!” tuumii pöllö, jos sen vatsa on täynnä. Jos vatsaa kurnii, sen pitää herätä saalistamaan. Silloin pöllöä väsyttää ja harmittaa.

Yöt pöllö huhuilee ja touhuaa. Pää pyörii ympäri tutkien valppaana: ”Missä on saalis, nälkä kun on?” Pöllö lentää nopeasti ja hiljaa napatakseen saaliin. ”Minulla on suuret silmät ja ihmiset pitävät minua kauniina”, arvelee pöllö. Silmät hurmaavat, vaikkakin ne on tarkoitettu saaliin löytämiseksi. Pöllö seurailee ja tarkkailee, se on laiska luonteeltaan, mutta tarvittaessa nopea ja raju.

Olet yökyöpeli nauttien hämärästä ja pimeydestä. Aamuisin ja vielä päivälläkin käyntiin lähtö on vaikeaa. Silmäilet ihmiset tarkkaan ja vaistoat herkästi mielentilat. Olet vahva, päättäväinen ja itsenäinen. Vapaus on sinun ilosi. Et murehdi, vaan lentelet kevyesti päiväsi ohi ja ilta kun koittaa, toiminta alkaa. Saalistaessasi virkistyt, silloin kauneutenasi ovat silmät, joilla lumoat ja saat paljon aikaan. Asusi on mahtava. Päivisin hoivaat sitä kuin pöllö höyhenpukuaan ja yön pimeydessä pöyhistelet sen komeaksi. Loistat silloin.

Sika

Sian kärsä pilkistää aidan raosta.

Kuva: Pexels/Pixabay

Sika on söpö röhnötin saparonsa kanssa. Työntelee kärsäänsä sinne tänne. Kieppuu mudassa ja nauttii siitä. Ääntä lähtee todella paljon, jos tuntee pelkäävänsä. On sitkeä, ärhäkkä, mutta myös kiltti. On siis ulkoisesti viehättävä.

Sisäisesti on sitkeä, tietää mitä haluaa ja tarvitsee. Pitää päänsä ja antaa äänensä kuulua, jos asiat eivät mene niin kuin pitää. Kiinnittää huomion nopeasti itseensä. Saa ihmiset pitämään itsestään helposti. On hurmaava.

Voimaeläimen neuvo

Kiinnitä huomiota ääneesi. Taivu muidenkin ratkaisuihin, sillä mielipiteesi ei ole aina oikea. Kuuntele paremmin.

Copyright © Enkelin Esiliina